Dolar 34,5305
Euro 36,1479
Altın 3.013,74
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 14°C

Vali Davut Gül Beykoz’a Sorunların Ortasına Geliyor

Vali Davut Gül Beykoz’a Sorunların Ortasına Geliyor
REKLAM ALANI
6 Ağustos 2023 08:45 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2023 09:25
189
A+
A-

06.8.2023- İstanbul Valisi Davut Gül, Sivas ve Gaziantep Valiliği dönemlerinde olduğu gibi mutat ilçe ziyaretlerine yerinde yönetim anlayışla İstanbul’da da başladı. Bu kapsamda Çekmeköy ziyaretini tamamlayan Vali Gü Beykoz’a da gelerek Beykoz’u yönetenlerle ve vatandaşlarla buluşarak ilçenin durumunu yerinde inceleyecek.

Beykoz Gazetesi olarak polemiklere girmeden vatandaşın yararına olacak konularda doğrulardan yana taraf olmaya devam ediyoruz.

Beykoz’un kendisine özgü coğrafyası, rantının yüksek olması nedeni ile çözülemeyen yıllarca birikmiş problemleri var. Lakin bu problemler her ne hikmetse Beykoz’da alım gücü yüksek olan kesimi etkilemez. 

Yerlisi işgalci gözüken Beykoz halkı yıllarca ikamet hakkını elde edemez, elde ettiğinde ise ya  mevcut eski yapısını  korumak zorundadır, ya da yeni biçilen imar şekli ile yerini yurdunu alımgücü yüksek olan kişilere satarak Beykoz’u terketmelidir.

Ulaşımı bir türlü entegre edilemeyen bir ilçedir Beykoz. Yollarının Ne köprü ile entegresi vardır, ne metrosu, raylı sistemi vardır… Alternatif güzergah ve yolları pek bir sıkıntılıdır. Oysaki hemen karşısındaki muadili  Sarıyer’e bakılsa, metroso da vardır, entegre ulaşımı da…Beykoz bu konuda yıllarca üvey evlattır. Beykoz ile Sarıyer arasında nüfus açısından fazla bir fark da yoktur.

Eğitim konusuna gelince. Beklenen İstanbul depremi dolayısıyla vatandaşaların tercih ettiği Beykoz ne hikmetse depremde yıkılacak okullar dolayısıyla 10’un üzerinde okuluna yıkım kararı çıkartılmış bir ilçedir. Çimentosunda kumunda mı sorun vardı? Eksik ne idi bilmek gerek…

Lakin  Beykoz Gazetesi olarak gündem edindiğimiz Beykoz kamuoyunun dikkatine getirdiğimiz 5Mahallenin birleştiği Çavuşbaşı semtinin lisesiz kalması, binlerce öğrencisinin taşımalı eğitime geçmesi, yıkılan ilkokullarının yerine diğer okullarda iki zamanlı eğitime geçilmesi konularını ele almıştık.Tam bir kaos var. Okul başarılıarı açısından pek iç açıcı tabloya sahip olmayan Beykoz artık kursların hakimiyetine girmiştir. Okullardan verim alamayan veliler çareyi özel kurslarda bulmuşlardır.  Bunu gözlemlemek için Kavacık’taki yüksek binaların tabelalarına bakmak yeterlidir.

Beykoz Bilim ve Sanat Merkezi. Geçen yıldan beri internet sitesinde yer alan telefon numarasını arayıp da ulaşbilen varsa bize haber versin. İlçe milli eğitimi aradığımızda onlar bile kayıtsız. Henüz ne olduğunun farkında olduklarını zannetmiyoruz. Müstahdem ataması bile yapılamamış. Geçici, yazlık emanet kadro. Okulun bir binası zaten depremden etkilenen bir başka okulun ana okulu yapılmış. Burada Bilim ve Sanat icra edilecek lakin bu koşullarda mı? Oysa ki bu merkezlere göz bebeği gibi bakılmalı, eğitim kadrosunun çok kaliteli olması gerekiyor. Lakin sonuç EROR…

İstihdam konusu tam bir bomba. Ekmek paranız için çevredeki ilçelere gitmek durumundasınız. Zaten yönetimsel olarak bir makam var ise başka ilçelerden transfer edilmekte. Beykozlu Beykoz dışına Beykoz dışındaki Beykoz’a… Beykozlu isen de genelde asgarinin bir tık üstü taşeron olarak istihdam edilir, ayı çıkarmaya çalışırsınız…

Boğaziçi Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsünü de sayarsak, Medipol, Beykoz Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri büyük ümitlerle eğitim için geldiği Beykoz’da, hem konut yetersizliği, hem de barınma yetersizliği nedeni ile farklı ilçelere kaçmaktadırlar. Yetersiz barınma imkanı nedeni ile çok pahalıya ikmaet etmektedirler. Üniversite öğrencilerinin ilçe ekonomileri üzerien katkısı vardır lakin, ne yazık ki Beykoz bu konuda da arzu edilen geliri alamıyor. Yurt ve barınma imkanları arttırılmalı…Beykoz’un vakıf üniversiteleri vakıf üniversitesi gibi hareket ederek, ilçesine katkı sunmalı. Dövizi bol yabancı uyruklu öğrenci peşine düşüp sürekli ticareti düşünmemeli.

Bu gidişle üstat Necip Fazıl’ın ”öz vatanında garpsin, öz vatanında parya” sözleri Beykozlunun değişmez alın yazısı olacak…

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.