Dolar 34,5341
Euro 36,2308
Altın 2.985,95
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 14°C

BAŞKAN KÖSELER’İN ‘VATANDAŞ TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ” DEDİĞİ İMAR KARARINI UYGULAMAMASI BEKLENİYOR

BAŞKAN KÖSELER’İN ‘VATANDAŞ TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ” DEDİĞİ İMAR KARARINI UYGULAMAMASI BEKLENİYOR
REKLAM ALANI
8 Mayıs 2024 11:20
244
A+
A-

08.05.2024- Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler seçim çalışmalarında Beykoz’un en büyük sorununun imar sorunu olduğunu beliryterek ‘Beykozlu Beykozlu Kalacak’ söylemi ile Beykozluların gönllerine su serpmişti.

 Çengeldere, Baklacı, Çiftlik, Fatih, Yavuz Selim, Görele Mahallelerini kapsayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve dönemin Beykoz Belediyesi yönetimince hazırlanan imar planı istinaf mahkemesinin onayı ile tekrardan yürürlülüğe girdi. 

Ne var ki, bu planlara ilişkin bugün CHP’li bazı kesimlerce bu planlara sahip çıkılarak Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e teşekkür methiyeleri dizilmektedir.

Oysa ki Beykoz’un imar durumuna vakıf Alaattin Başkan, bu planların vatandaş için bir tuzak olduğunu vurgulamış eleştirmişti.

Başkan Köseler bu bölgelerdeki imarlara ilişkin yerel seçim sürecinde şunları ifade etmişti;

“BELEDİYE O RANTI YİYECEK”

 

Yeni seçim yasası Beykoz’ da ne değiştirdi?

Beykoz’daki mahalle sayısı 45′ e çıkarıldı bu seçim döneminde. Bir önceki seçimde Çavuşbaşı da dahil edilmişti. Şimdi köyler de mahalle oldular, bu 45 mahallinin 34′ ü 2B kapsamda.

Peki 2B yasası mülkiyet sorununu çözebilir mi?

Halkı bu konuda tuzağa düşürmek istiyorlar. Bu 2B yasası önce mülkiyeti vatandaşa aktarmak için çıkarılan bir yasaymış gibi anlatıldı. Oysa bu bölgelere imar gelirse, % 40′ ı donatı alanı olarak ayrılacak. Bu ne demek? Mevcut yerleşim alanının %40′ ının sosyal donatı alanları için ayrılması, yani vatandaşın elinden alınması demek.

Belediye başkanının açıkladığı, özel proje alanı kapsamındaki 9 mahallenin durumu nedir ?

Çavuşbaşı’nda 5 mahallenin (Baklacı,Çengeldere,Çiftlik,Fatih,Yavuzselim) önümüzdeki yerel seçimlerde gündeme alınmayacağı Beykoz Belediye Başkanlığı tarafından gündeme getirildi. Yani buraların satışıyla ilgili seçim öncesi hiçbir uygulama yapılmayacağı söylendi. Baraj ve dere havzaları içinde olmaları nedeniyle, burada ayrılacak donatı alanı payı % 40’tan da yüksek olacağı için daha fazla sayıda vatandaş mağdur olacak. O yüzden, bu 5 mahallenin durumunu açıklamayı özellikle seçim sonrasına erteliyorlar.  Bu şu anlama geliyor; havucu seçim sonrasına kadar çekiyor. “Seçim ola hayrola!” diyor.

Gümüşsuyu, İncirköy, Soğuksu, Yenimahalle mahalleleri de özel proje alanı kapsamındadır. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız da süreç içinde benzer sonuçlarla karşılaşacak.

Bu özel proje alanlarındaki uygulamadan ne AKP’li ne CHP’li meclis üyeleri haberdar. Bu proje meclisten geçmeden bir gün önce Cumhuriyet Halk Partisi İmar Komisyon Üyesini dinledim ve üye hiçbir şey anlatamadı. Ertesi gün meclise gittim diğer üyeyi dinledim ve o da bir şey anlatamadı. “Siz bu planları bakmadınız mı?” diye sorduğumda baktıklarını ama bilgisayar ekranında gördüklerini söylediler. Kamu yönetimi böyle olmaz. Bir karar aldığında komisyon üyesinin kağıtta yani paftada imzası olması lazım . Bilgisayar ortamında sürekli plan değişir ve kimsenin haberi olmaz bu durumda. Özel proje alanlarıyla ilgili bir şehir rantı var ve bu rantı özel proje alanlarına hapsederek, Beykoz Belediye Başkanlığı, halkı ve temsilcilerini bilgilendirmekten özellikle kaçınıyor.

“BEYKOZLU TASFİYE EDİLMEK İSTENİYOR”

Siz Belediye Başkanı olursanız bu sorunu nasıl çözeceksiniz?

Biraz önce söylediğim dezavantajları vatandaşın lehine çevirmek lazım. Burada özel proje alanları var fakat çözüm sürecine vatandaş da dahil edilmeli. Projelere halk ile beraber karar verilmesi gerekiyor. Emek ağırlıklı ilçede bütün fabrikalar kapatıldı ve insanlar geçim derdine düştü. Kimsenin sesi çıkmıyor ve hali kalmamış. Halk sesini çıkaramıyor. Boğazlar turistik alan olmalı ve iç kısımlarda küçük sanayi siteleri olmalı. Bu semtte dünyaca tanınan cam ve saya işçileri var. Çok zor bir şey değil bu, projede küçük bir değişiklikle yapılabilirdi. Bakın Ümraniye’de sanayi sitesi ilçenin kalkınmasını sağlıyor. Burada sanayi olmaması isteniyor bunun sebebi de burada yaşayan halkın tasfiye edilmek istenmesidir.

ARSALARI TOPLAYAN BÜYÜK İNŞAAT FRMALARININ İŞİNE YARAYAN, BEYKOZ’UN YERLİSİNİ BEYKOZ’DAN SÜRÜP DEMOGRAFİK YAPIYI DEĞİŞTİRECEK OLAN, ARAZİ KÜÇÜK OLANDAN YÜZDE 40 ÇALAN BU İMAR PLANLARINA BAŞKAN KÖSELER’İN RUHSAT VERİP VERMEYECEĞİ MERAK EDİLİYOR.

 

İŞTETALAATTİN BAŞKANIN ELEŞTİRDİĞİ İMAR UYGULAMASINI ALAATTİN BAŞKANA MAL ETMEYE ÇALIŞILAN PAYLAŞIMLARDAN BİRİ

Bir şunu diyen bir yazı '12:34 Vo) 4.5G LTE1 %82 ÇAVUŞBAŞI BÖLGESİNDE Kİ İMARLAR KESİNLEŞTİ. RUHSAT BAŞVURULARI YAPILABİLİYOR. TEŞEKKÜRLER Alaattin Köseler TEŞEKKÜRLER' görseli olabilir

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.