BİR NESİL EĞİTİM ZAYİATI OLDU, YETKİLİLER HALA SUS PUS…
30.09.2024- Beykozlu vatandaşımız isyan edince bu konuya bir daha eğilmek zaruri oldu. Malum 6 Şubat depremi sonrası 18 Şubat 2023 tarihinde Beykoz’da yıkım kararı alınan 10 okul olmuştu. Bu taşımalı eğitim, akşam 20:30’lara kadar okul, yenisi yapılmayan hatta yenisi ne zaman yapılacak diye açıklama bile yapılmayan Beykoz’un okul sorunları demekti. Deprem bölgesinde nasıl 1 yılda okullar yapılıyor ise Beykoz’da da aynı şekilde bu okulların yapılması gerekiyordu.
Bu hususta öncelikle Vatandaşın Sesine Kulak Verelim. Ne olsa kamu yararına hizmet ediyoruz. Vatandaşın sesini duyurmak boynumuzun borcu.
ŞİMDİ GELELİM MEVZUYA YAŞANILAM EĞİTİM ZAYİATINA
Bu yıl bahar aylarında Çavuşbaşı’na giderek okullar bölgesi eğitim alanı diye nitelendirilen Çengeldere Mahallesi’ndeki Beykoz Anadolu Lisesi, Çavuşbaşı Anadolu İHL, Çavuşbaşı Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’nin olduğu alana yeniden baktık. Okulların olduğu alan cam kırıkları, akşamcıların mesken alanı vb. Yani zil sesi, öğrenci cıvıltıları yok… Boş arazi…
TAŞIMALI EĞİTİME MARUZ KALAN BU ÇOCUKLARIN AHVALİ NE OLACAK
Vatandaşın belirttiği gibi akşamın köründe karanlık havada sokak köpeklerinin arasında eve gelip bitkin bir şekilde ne zaman ders çalışıp da uyuyacaklar.
Bunun Meslek Liseleri için zorunlu stajcısı var, üniversite okuyabilmek için dershaneye koşturanları var, lakin bu çocukların düzenli bir yaşamları yok ki başarılı olabilsinler…
Ayrıca tüm bu olumsuzları asgariye indirecek harici bir danışmanlık, rehberlik, destek gibi hiç bir şey yok.
Pandeminin akabinde yıkılan okullarından uzakta taşımalı eğitim gören bu çocuklar üzerine Eğitim Camiasından derneklerin vakıfların bir araştırma yaparak bu çocukların nasıl mağduriyet yaşadıkları, eğitim hayatlarının nasıl etkilendiği ve başarı oranlarına bu olumsuz tablonun nasıl yansıdığı araştırılmalı.
İLGİLİ YETKİLİLER DERT ETMİYOR MU?
Bu olumsuz durum daha ne kadar devam edecek, Beykoz’da devasa inşaat firmaların cirit atarak villa kentler yapabildiği bir ortamda, bu okullar için kaynak mı bulunamıyor, ya da konu unutturulup bu alan eğitim alanı dışına mı çıkartılıyor.
bir ilgili, yetkili, konunun muhatabı çıkıp ta yaşanan sıkıntılarla ilgili net bir açıklama yapmalı.
Zira bu mesele kanayan bir yara olarak büyüyor, bir nesil eğitim zayiatı olarak hayata tutunamıyor…