18.04.2025- Beykoz Belediyesi’ne yönelik ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Beykoz Belediyesi Önceki Dönem Belediye Başkanı Alaattin Köseler, yine bu kapsamda tutuklanan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül’ün savcılık ifadesinde kendisi hakkında belirtmiş olduğu suçlamalara ilişkin avukatı aracılığı yazılı bir açıklama yaptı. Köseler açıklamasında Fidan Gül’ün suçtan kurtulmaya yönelik bir algı yaratmaya çalıştığını ifade etti.
İŞTE O AÇIKLAMA
KAMUOYUNUN DİKKATİNE
Son günlerde bazı basın ve medya organlarında yer bulan, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül’ün müvekkilim Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler hakkındaki iftiraları kamuoyunun malumudur.
Fidan Gül’ün mesnetsiz iddiaları, suçtan kurtulmaya yönelik bir algı yaratma çabasından ibarettir. Hukuki sürecin doğası gereği, somut delillerle desteklenmeyen, tamamen şahsi ve soyut iddialara dayanan bu beyanların ceza yargılamasında hükme esas alınamayacağı açıktır.
Görev süresi boyunca şeffaf, denetlenebilir ve kamu yararını esas alan bir yönetim anlayışı sergileyen müvekkilim bu duruşuyla kamuoyunun takdirini kazanmıştır.
Algı yaratma gayesiyle sürdürülen çabalar, yargının bağımsızlığına ve masumiyet karinesine zarar verir niteliktedir.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi devam eden hukuki süreç sonunda müvekkilimin suçsuzluğunun ispat edileceğine dair inancımız tamdır.
Adalet er ya da geç mutlaka tecelli edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Beykoz’un Seçilmiş Belediye Başkanı
Mimar Alaattin KÖSELER
Vekili
Av. Çiğdem KEZER
Hatırlanacağı üzere Fidan Gül Savcılık ifadesinde belediyedeki usulsüz ihaleler endeni ile dönemin belediye başkanı Alaattin Köseler’i dayatma yapmakla suçlamış, suçun Köseler’e ait olduğunu ifade etmişti.