Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Anıt Ağaçları ve Şifalı Suları ile Ünlü Mahallemiz

Anıt Ağaçları ve Şifalı Suları ile Ünlü Mahallemiz
REKLAM ALANI
3 Temmuz 2023 11:57
207
A+
A-

03.07.2023- Beykoz’umuzu tüm güzellikleri ile ele almaya devam ediyoruz. Bugün Beykoz’un anıt ağaçları ve şifalı suları ile ünlü mahallesine değiniyoruz.

Kuzeyden Karadeniz, güneyden Çamlıbahçe ve Yalıköy mahalleleri, doğudan Poyrazköy ve Tokatköy, batıdan ise İstanbul Boğazı ile çevrili olan Anadolu Kavağı Mahallesi, adını bölgede bulunan gümrük işletmelerinden alır. İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasındaki son iskelesine sahip olan Anadolu Kavağı Mahallesi, iki yüksekçe dağ arasındaki vadide olduğundan eski zamanlardan beri denizcilerin uğrak noktası olmuştur. Mahallenin ilk kurucusunun Midillili Ali Reis olduğu bilinmektedir.

Anadolukavağı Mahallesi anıt çınar ağaçları ve nitelikli kaynak suları ile ünlüdür. Kumdöken suyunun böbrek taşı düşürdüğüne inanılmaktadır. Dolay, Ayazma, Çınardibi ve Hâkimler de mahallenin diğer iyi sularıdır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.