Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 33°C

1 MAYIS GERGİNLİĞİ

1 MAYIS GERGİNLİĞİ
REKLAM ALANI
30 Nisan 2024 09:07 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2024 09:09
76
A+
A-

30.04.2024- Taksim Meydanının konumu ve terör örgtlerinin hedefi olması dolayısıyla gösteri yapmaya müsiat olmadığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

“Bu yıl bir konfederasyon ve bazı sendikalar Taksim çağrısı yaptılar. Oysa kendilerine bu taleplerine izin verilmeyeceği İstanbul Valiliği tarafından iletildi. Taksim Meydanı toplantı ve yürüyüş için belirtilen güzergahlar arasında değildir.” açıklaması yaparak “Sosyal medyadan çağrı yapan terör örgütlerinin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını eylem ve propaganda sahası haline getirmelerine asla müsade etmeyeceğiz.” dedi.

İstanbul Valiliği’de 40 yerde 1 Mayıs kutlamaları yapılableceğini belirterek şu açıklamayı yaptı;

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün “Bayram” havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır.  

Bu kapsamda;

Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00’te,

Deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibariyle başlatılacaktır.

CHP ÖRGÜTLERİNE 1 MAYIS İÇİN TAKSİM’İ ADRES GÖSTERDİ

Bütün bu yasak açıklamalarına rağmen CHP İstanbul İl Örgütününün kararına uygun bir şekilde CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Mahir Taştan’da bir duyuru yayınlayarak Taksim çağrısı yaptı.

İşte O Duyuru

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.