Dolar 32,6716
Euro 35,1481
Altın 2.449,27
BİST 10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
32°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Bengü için Yıkımdan Önce Çözüm Gerekiyor

Bengü için Yıkımdan Önce Çözüm Gerekiyor
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2023 11:52 | Son Güncellenme: 28 Temmuz 2023 12:03
312
A+
A-

28.07.2023-  Bengü Çeltek 48 yaşında engelli bir birey. Baba 77 yaşında demans başlangıcı var, anne 73 yaşında gözden sarı nokta tedavisi görüyor.  Aile Akçakoca’da yaşarken oluşan sıkıntılar dolayısıyla Alibahadır’a gelmel zorunda kaldı.

Aile Akçakoca’da 3 katlı evde komşuların rahatsız olması ve Bengü’nün yaşı ilerledikçe merdiven inip çıkamaması dolayısıyla Beykoz Alibahadır’da bulunan 50 yıllık arsalarına  minimalist yaşam felsefesi ve sadelik ana temasıyla tasarımı yapılan, genellikle doğa ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin tercihi Tiny Hous Model ahşap ev yaptılar. Amaçları Bengü’nün engel durumu nedeniyle kimseye rahatsızlık vermeden Bengü’ye yaşam ortamı hazırlamaktı.

Ne var ki Beykoz Belediyesi Zabıta ekipleri mübarek Cuma günü kaçak yapıyı yıkarak Bengü’nün Alibahadır hayallerini söndürdü.

 

Sosyal yardımlar gibi konularda bonkör olarak bildiğimiz Beykoz Belediyesi’nin normal rutin bir uygulama gibi diğer kaçak yapılara yaklaştığı tarzda bu olaya yaklaşmış olması şaşkınlık oluşturdu. Ya da farklı bir durum var ise de bu tarz mağduriyet yaşanılan durumlarda kamuoyunun farklı anlamlar yüklememesi için Beykoz Belediyesi’nin açıklama yapması yerinde olur kanaatindeyiz.

Yıkım yapıldı kanuni olarak belki zorunlulk lakin 48 yaşındaki engelli Bengü Çeltek’in çözüme ihtiyacı var. Yıkmak kadar bazı şeyleri yapmakta önemlidir.

”İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın” der Şeyh Edebali…  

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.