Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C

Beykoz Belediyesi Çalışanları, Belediye Koridorlarında Belediye Yönetimini Alkışlayarak Protesto Etti

Beykoz Belediyesi Çalışanları, Belediye Koridorlarında Belediye Yönetimini Alkışlayarak Protesto Etti
REKLAM ALANI
2 Ekim 2024 14:51
55
A+
A-

02.10.2024- Beykoz Belediyesi’nde yerel seçim sonrası işçilerin geçiş yaptığı KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen 3 No’lu Şube, Beykoz Belediyesi’ne Toplu İş Sözleşmesi  için alkışlı protesto ile çağrı yaptı. 

Son seçimlerde Beykoz Belediyesi’ni kazanan CHP, belediye bünyesinde çalışan kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını tanımıyor.

Dört ayı aşkın süre önce başlayan görüşmeler, belediye yönetiminin yetkili sendika Tüm-Bel-Sen’le görüşmeyi kesmesi üzerine çıkmaza girdi.

Sendika, belediyenin süreci bilinçli şekilde yavaşlattığını bildirirken, emekçiler de dün belediye binasında alkışlı protesto gerçekleştirdi.

BASINA VE KAMUOYUNA

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ile birlikte Beykoz Belediyesinde yönetim değişmiş, akabinde belediye emekçileri üye oldukları yetkili sendikayı değiştirerek tercihlerini TÜM-BEL-SEN’den yana kullanmıştır.

Sendikamız, belediye emekçilerinin bize vermiş olduğu yetkinin getirdiği sorumluluk çerçevesinde, daha önce imzalamış olduğu sözleşmelerin benzerini Beykoz Belediyesinde de imzalamak için yönetim ile bir an önce görüşmelere başlamıştır.

İlk görüşme talebimiz 20.05.2024 tarihli yazı ile Beykoz Belediyesine iletilmiş, Haziran Ayı itibariyle bugüne kadar şube yürütme kurulu olarak ilgili yetkililer ile defaten görüşmeler yapılmış, sürecin hızlandırması yönünde ısrarcı olunmuş, uzlaşma koşulları sonuna kadar denenmiştir.
Ülkemizdeki ekonomik krizin yakıcılığını en çok hisseden biz emekçilere belediyelerde yaptığımız sözleşmeler sonucunda elde ettiğimiz ekonomik kazanımlar bir nebze de olsa katkı sağlamaktadır.
Uluslararası sözleşmelerden ve Anayasa’dan doğan hakkımız olan Toplu İş Sözleşmeleri çalışma yaşamındaki; sosyal, hukuksal, ekonomik ve demokratik haklarımızı korumak, geliştirmek, iyileştirmek ve yeni haklar elde etmek için işveren ile yapılan uluslararası hukuksal akitlerdir.

Tüm kamu emekçilerine eşitlikçi bakış açısının yanı sıra adil, kapsayıcı ve toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden yola çıkarak yaptığımız sözleşmelerde merkezi hükümetin emekçileri yoksulluğa mahkûm eden, sosyal ve ekonomik haklar açısından kısır politikalarını da aşacak sözleşmeler imzalamak her zaman önceliğimiz oldu.

Bu sebeple belediye emekçilerini tavan ücrete mahkûm eden, sosyal ve ekonomik hakların iyileştirmesine yol açmayan hiçbir sözleşmeyi imzalamamak sendikamızın öncelikli amaçları arasındadır.
Beykoz Belediyesi ile TİS görüşmelerinde gelinen süreçte, sendikamızın iyi niyet çabaları tükenmiş olup, belediye emekçilerinin maddi ve sosyal haklarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerimizin, her türlü demokratik yollarla dile getirmenin meşru bir yol olduğu açıktır.
Belediye yönetimine bir an önce emekçilerin beklentilerini karşılayacak bir TİS’in imzalanması için çağrı yapılarak alkışlı protesto eylemi gerçekleştirildi.

SOL HABER PORTALI: ” İŞÇİYE DEĞİL, CEMAATE DESTEK”

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.