Dolar 32,5850
Euro 35,2568
Altın 2.466,55
BİST 10.715,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Beykoz Muhalefetinde Çavuşbaşı Uykusu

Beykoz Muhalefetinde Çavuşbaşı Uykusu
REKLAM ALANI
29 Ağustos 2023 14:25
184
A+
A-

AK Parti’nin yüzde 60’ların üstünde oy aldığı adeta kalesi olan eski belde belediyesi beş mahalleden oluşan Çavuşbaşı’nda işler yolunda gitmiyor. Buna rağmen iktidarın altıntepside muhalefete sunduğu Çavuşbaşı’nda muhalif siyasi partiler UYKU ya yatmış görünüyor.

29.08.2023

Ak Parti’nin 5 mahallesinde de yüzde 60’ların üstünde oy alarak kalesi durumuna gelen Çavuşbaşı’nda son dönemdeki uygulamalar vatandaşlar nezdinde büyük tepkilere neden olmakta.
Hatta son olarak Çavuşbaşı’nın 5 mahalle muhtarı da bu hezayana katılarak şikayetlerini topluca dile getiridler.

5 Mahalleden oluşan Çavuşbaşı lisesiz  kaldı. Buna rağmen hiç bir yetkili resmi bir ağızdan bu konuda nasıl bir gelişme olacağına dair açıklama yapmıyor. Buna isyan eden muhtarlar ‘rant, kandırıldık, peşkeş, darbe, siyasi bedeil olacak’ gibi sözlerle Beykoz’u yönetenlere seslendi. Zira binlerce öğrenci ve aileleri mağdur belirsizlik var, muhatap yok.

İmar deseniz, yerlisini mutlu etmedi. Zamanında yapan kazandı, kurallara uyan bir nevi cezalandırıldı. Seçim öncesi inşaat ruhsatlandırma işlemi hızlı yapılmıyor. Seçimden sonra hızlanacağı aşikar. Lakin Sarıyer örneğinde olduğu gibi demografik değişmeler hiç bir zaman AK Parti’ye yaramadı. Çavuşbaşı’na dışarıdan gelecek nüfusun da iktidara yaramayacağı aşikar. Tabi bunun olumsuz etkisi bir sonraki seçimde ortaya çıkacak.

Çavuşbaşı FSM köprüsüne yakın, Ümraniye ve Çekmeköy’e sınır olmasına rağmen gelişmişlik düzeyi açısından çok gerilerde kaldı. Ne bir prestij caddesi var ve ne de doğru dürüst kaldırımları. 20 sene öncesi ne ise yine o. Çavuşbaşı meydan deniyor, Çavuşbaşı merkeze uzak bir meydan yapılıyor. Meydanı olmayan bir semt Çavuşbaşı.

Ulaşım sıkıntı. FSM’ye giden Cumhuriyet caddesi tıkandığı zaman alternatif yolu da yok. Sıkıştın kaldın, çıkış yok. İnsanlar Baldöktü Sağlık Ocağına erişim sağlayabilmek için  İETT beklemek zorunda. Bir türlü tüm toplu taşıma araçlarının geçtiği ortak güzergaha sağlık ocağı taşınamıyor. Ulaşım bir birine entegre olmadığı için insanlar hala sıkıntı yaşıyor. Çavuşbaşı bölgesi içerisinde hala ring sefer yapacak mahalleleri bir birine bağlayan bir toplu taşıma imkanı yok.

İmar ve yıkım mevzularına değinmeye bile gerek yok. Kime, neye göre sorusu hala geçerliliğini taşıyor…

Semt pazarı Kavacık’a, Paşabahçe’ye oranla çok çok kalitesiz. Oysaki FSM köprüsüne alternatif güzergaha sahip Çavuşbaşı’nda Beykoz Belediyesi, Beykoz köylerinden oluşan ürünlerle bir semt pazarı yapsa hem Çavuşbaşılılar kaliteli pazar ürünlerine ulaşacak, hem Beykoz köylüsü kazanacak hem de Çavuşbaşı’ndan Ümraniye’ye, Çekmeköy’e, Dudullu’ya, Sancaktepe’ye giden vatandaşlar buralardann istifade edecek.

Velhasılı kelam Çavuşbaşı Beykoz’un gelişmişlik düzeyinden istenilen hizmeti alamadığı gibi Lise örneğinde olduğu gibi mevcut imkanlardan da koparılmaktadır.

Beykoz Belediyesi Küçüksu Caddesi üzerine spor ormanını tamamladı. Ne var ki Çavuşbaşı’ndan spor severler buraya özel aracı olmadan nasıl erişim sağlayabilecek soru işareti. Kaçı bisikletleri ile buraya gidebilir ki? Ayrıca burada anket yapılsa spor ormanından istifade edenlerin kaçı Beykozlu gerçekten büyük merak konusu.

Peki ‘peşkeş, rant, kandırıldık, siyasi bedeli olacaktır’ sözlerinin yüksek sesle dillendirildiği Çavuşbaşı’nda muhalif siyasi partiler ne yapıyor, görünen o ki U-YU-YOR… Oysaki çözümün bir parçası olmaları gerekmiyor mu? Bu ortamda vatandaşın sesi olamayacaksanız salon ve sosyal medya siyasetçisi olacaksınız yerinizde saymaya da devam edersiniz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.