Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 33°C

BEYKOZ’UN ÇOCUKLARI GÖÇE MAHKUM

BEYKOZ’UN ÇOCUKLARI GÖÇE MAHKUM
REKLAM ALANI
31 Ocak 2024 14:45 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2024 16:07
219
A+
A-

31.01.2024- Sanayisi olmayan hizmet sektörü, üniversite öğrencileri ve emekli yurdu haline gelen Beykoz’da köy statüsünden çıkan mahallelerin imar planları bir öyle bir böyle itirazlarla falan bir şekilde sonuçlanırken ortaya tutarsız bir tablo çıkıyor. Mevcut planlamalar Beykoz’un çocuklarının Beykoz’da barınamayacağını ortaya koyuyor.

 

BEYKOZLULARIN GENELDE ŞİKAYET ETTİĞİ KONU (BİR MUHTARIMIZIN DİLİNDEN ALINTI)

Muhtarımız, Plansızlıktan dolayı göç verildiğini, çocuklarının mahalleyi terk etmek zorunda
kaldıklarını iletmiştir.
● İmar planları ile yeni konut alanları yapılmasını istediklerini, göç vermeden çocuklarının
da onlar gibi hayvancılık, bahçecilik ve tarım yapmasını istediklerini, mahallede 500
büyükbaş hayvanın bulunduğu ancak bu işlerin 60 yaş üzeri tarafından yapıldığını
belirtmiştir. Gençlerin çiftçiliğe teşvik edileceği bir planın yapılmasını istediklerini
söylemiştir. Onlar öldüklerinde çiftçiliğin de ölmemesi gerektiğine dikkat çekmiştir.
● Tapu ve mülkiyet sorunlarının büyük ölçüde olmadığını paylaşmıştır

Evet. Buraya kadar konunun çıkış noktası anlaşılmıştır.

DERDİMİZ BEYKOZLU’NUN EVLATLARI BEYKOZ’DA NASIL KALIR DA GÖÇ ETMEZ…

Beykoz yıllardır imar planları ile boğuşuyor. Ormandı, boğaz öngörümü, sit alanıydı, hazine arazisi idi falan. Zamanında Şişecam, Beykoz Kundura, Tekel vb olunca çalıştıracak insan için gel denilen insanlar şimdinin işgalcisi oldular. 

Malum Beykoz’da imar planları yapılıyor. Çavuşbaşı2nda hır gür bir planlama çıktı. Zamanında yapan kazandı, yapamayan komşusuna bakıp bakıp duracak. Ya da müteahhite yerini satıp kaçacak. Tabi bu planlama aynı zamanda İshaklı vb yerler için de örnek teşkil edecek.

3 Çocuk istenilen güzelim ülkemizde 2,5 kat imar izni var Çavuşbaşılının. O’da bir bütün halinde teşkille. Şimdi bir baba Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği şekli ile 3 çocuk sahibi olsa yerinde ancak kendisi ikamet edebilir. Yani dememiz o ki Beykozlunun çocuklarına iş için farklı ilçelere gitme zorunluluğu aile kurmak istediklerinde farklı yere göç etmeleri gerektiği zorunluluğu da doğuyor. Maalesef Beykozlunun çocuğuna Beykoz’da yaşam gözükmüyor.

Çavuşbaşı’nda ufak bir araştırma yapılsa. Dönüm arazileri olanların müteahhitlerle yüzde karşılığı anlaşma yaptığı görülür. Fakat 400, 500 metrekare gibi yere sahip insanalrın da yerlerini satıp çocuklarını gelecekleri için Çavuşbaşı’nı terkettiği görülür.  

Bu durum asıl yeni sahiplerin bölgeyi mesken tutması ile daha da artacaktır. Çavuşbaşı’nın yerlisine göç gözükmekte komşu Sarıyer’de olduğu gibi Beykoz’un demografik yapısı değişim göstermektedir. 

Yani Beykoz yeni bir Sarıyer olmaktadır. 

Biz yazdık sonra demedi demeyin… Bu sadece Çavuşbaşı özelinde olmayacaktır. Bu mantıkla uygulanan her yerde bu kaçınılmaz olacaktır. 

Tabiata zarar vermeden, Beykozlu Beykoz’dan göç ettirilmeden bir İMAR Uygulaması elbette yapılabilir. 

Yeter ki ortaya irade koyun…

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.