Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 33°C

Binlerce Öğrenci TAŞIMALIYA Devam…

Binlerce Öğrenci TAŞIMALIYA Devam…
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2023 13:49 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2023 14:08
191
A+
A-

07.07.2023- Beykoz Gazetesi Özel Haber. Hatırlanacağı üzere  6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın depremi sonrası İstanbul Valiliği İstanbul genelinde 93 okulu riskli görmüş ve taşımalı eğitime karar vermişti. Bu okullardan 10 tanesi de Beykoz’da yer alıyordu.

İkinci yarı yılda çeşitli okullara taşımalı sistemler giden öğrenciler kış şartlarından etkilenmeiş pek büyük bir zorlukla karşılaşmamışlardı. Ne var ki zaman çabuk geçiyor. Beykoz Gazetesi olarak tahliye kararı verilen okullardaki son durumun ne olduğunu sizler için araştırmaya çalıştık. Bu bağlamda 5 Mahallenin birleştiği eskiden belde belediyesi olan Çavuşbaşı’nda Beykoz Anadolu Lisesi, Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çavuşbaşı Meslekive Teknik Anadolu Lisesi ‘nin bulunduğu okullar bölgesini inceledik. AK Parti’nin 5 mahallelesinde de tulum çıkardığı ve başta Beykoz olmak üzere Ümraniye, Çekmeköy gibi yerlerden de öğrencilerin geldiği Çavuşbaşı’ndaki bu okullarda her hangi bir çalışma görülmüyor. Bu belirsizlikten hem veliler, hem öğrenciler ve hem de bölge esnafı rahatsız.

TABELAYI SARMAŞIKLAR SARMIŞ, KIRILAN CAMLAR ETRAFA SARILMIŞ
2023-2024 Eğitim ve Öğğretim dönemine 2,5 ay kadar bir zaman dilimi kaldı. Haliyle hem veliler hem de öğrenciler yeni eğitim döneminde nerede öğrenim göreceklerini merak ediyor. Buna rağmen şu an için görünen kapılarına kilit vurulmuş, tabelalarını sarmaşıklar sarmış, camlar kırılmış saçılmış hiçbir şekilde yıkıma başlanmamış bir nevi hayalet bina görünümüne sahip okullar karşımızda duruyor.

 

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Beykoz’da riskli bulunan ve taşımalı eğitime geçen;
Beykoz Yavuz Selim İlkokulu, Beykoz İshaklı İlkokulu, Beykoz Ayetullah Keser Özel Eğitim Uygulama Merkezi,
Beykoz Anadolukavağı Mesadet Taylan İlkokulu/Ortaokulu, Beykoz Kaynarca Anaokulu, Beykoz Anadolu Lisesi – Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Beykoz Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Beykoz HEM ve ASO ve Mesleki Eğitim Merkezi, Beykoz Kemaletin Tuğcu İlkokulu’nun ne zaman yıkılacağı ve ne zaman eğitim için hizmet vereceği hususunda yetkililerden açıklama bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.