Dolar 32,6887
Euro 35,1411
Altın 2.447,92
BİST 10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
32°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

Çavuşbaşı’nda Arsa Fiyatları Uçtu? Hava Parası Bile Dönüm Başı 1 Milyon TL

Çavuşbaşı’nda Arsa Fiyatları Uçtu? Hava Parası Bile Dönüm Başı 1 Milyon TL
REKLAM ALANI
31 Mart 2023 15:09 | Son Güncellenme: 31 Mart 2023 15:15
238
A+
A-

Beykoz Çavuşbaşı’nda Kahramanmaraş depremeleri sonrasarsa fiyatları adeta uçuşa geçti. Dönüm başı hava parası bile 1 milyon TL’yi buldu. Peki Çavuşbaşı’nda arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor.

31.03.2023

Beykoz Gazetesi Sizler İçin Araştırdı
Kahramanmaraş merkezli depremelrin ardından özellikle İstanbul’da Beykoz’da ev ev arsa arayanların sayısı saymakla bitmiyor. Sağlam zemini ve deprem bölgesinden uzak olması dolayısıyla en çok gtercih edilen yerlerden biri de Çavuşbaşı.

Çavuşbaşı’nda arsalar kar karşılığı veya direk oalrak satılıyor. Arsaların çoğunun 2-B ödemesi yapmak için sahipleri tarafından bir kısmının depremden önce sattığı görülüyor. 2B nina rdından imar çalışmasının geçmesi ile de inşaat firmalarının iştahını kabartan bir bölge olmuş. İmarla birlikte emlak firmalarında ve inşaar firmalarının ofislerinde artış olmuş. Bugün Çavuşbaşı mahalleleri inşaat firmalarının proje alandır tabelası ile dolu. Bütün bu satışlar sonrası kalan yerler ise Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası adeta uçuşa geçmiş. İnşaat firmalarının ve güvenli arsa arayan vatandaşların akınına uğrayan Çavuşbaşı’nda arsaların dönüm başı fiyatlandırılmasını yanısıra kimileirin agava parası kimilerinin bonus dediği dönüm başı 1 milyon TL harici parada istiyor.
Arsa alırken dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise şöyle;
Kesinlikle tek parsel mi ortaklımı buna baknalısınız?
Belediyede imar durumunu yüzde yüz sorgulamasınız. Zira Çavuşbaşı Orman Bölgesşi, havza ve dere yataklarının bol olduğu yer. Sonrasında arsamız orman bölgesindeymiş, havza kıyısındaymış, deret yatağında imiş demeyiniz.
Arsa nın imar durumuna bakınız. Yol geçiyor mu? Park alanı kesintisi yapılmış. Yüzde kaç imar verilmiş. Zira en çok 2.5 kat imar yapıyyorsunuz. Genelde ortalama 0.30-0.40 arası imar izni var. Yola cephe ise 6 metre yoldan pay bırakmalısınız. Bu gibi hususlara özellikle dikkat ediniz. Zira dönümü 10 milyon TL leri bulan arazinizde sıkıntı yaşamak istemezsiniz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.