Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Pts 31°C
Sal 31°C
Çar 29°C
Per 28°C

Eskiden Rantsal Dönüşüm Derlerdi, Şimdi Kentsel Dönüşüm diye müjdesini veriyorlar.

Eskiden Rantsal Dönüşüm Derlerdi, Şimdi Kentsel Dönüşüm diye müjdesini veriyorlar.
REKLAM ALANI
12 Haziran 2024 23:04 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2024 23:08
82
A+
A-

12.06.2024- Muhalefette olanların rantsal dönüşüm, iktidarda olanların ise kentsel dönüşüm diye nitelendirdiği sürekli suistimal edilen fakat deprem kuşağında yer alan İstanbul için olmazsa olmaz Kentsel Dönüşüm uygulamalarından biri daha yolda. İBB Genel Sekreter yardımcısı Gürkan Akgün Beykoz’un Çiğdem, İncirköy, Gümüşsuyu, Soğuksu, Acarlar ve Çubuklu mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüme ilişkin müjdeyi verdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Beykoz ilçesi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgelerine ilişkin (1. Etap) 1/5000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı İBB Meclisi’nde onaylandı” ifadelerine yer verdi. Bu planların kısa süre içinde askıya çıkacağını belirten Akgün, vatandaşların bu planları http://planaski.ibb.gov.tr adresinden takip edebileceklerini de ekledi.

 

Beykoz ilçesinde yer alan Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi’nin 1. Etap planı ise, koruma amaçlı revizyon nazım imar planı olarak hazırlandı. Bu plan, bölgenin doğal ve tarihi dokusunu koruyarak modern kentsel dönüşüm çalışmalarının gerçekleştirilmesini öngörüyor. Çiğdem, İncirköy, Gümüşsuyu, Soğuksu, Acarlar ve Çubuklu mahallelerini kapsayan bu plan, bölgenin sürdürülebilir bir şekilde gelişimini sağlamayı amaçlıyor.

Onaylanan bu planlar, kısa süre içinde askıya çıkacak ve vatandaşların görüş ve önerilerine açılacak. İBB yetkilileri, vatandaşların bu süreçte katkı sağlamalarının önemli olduğunu belirtiyor. Planlarla ilgili detaylı bilgi ve itiraz süreçleri, http://planaski.ibb.gov.tr adresi üzerinden takip edilebilecek.

Rantsal mı, Kentsel mi bunu zaman gösterecek ama umarız Mülk sahiplerinin yüzünü gülderecek bir uygulama olur.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.