Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 33°C

Metroya Taşımalı Vapur sistemi ile ulaşımı öneren İmamoğlu bu defada Beykoz Millet Bahçesi’ni durdurma peşinde

Metroya Taşımalı Vapur sistemi ile ulaşımı öneren İmamoğlu bu defada Beykoz Millet Bahçesi’ni durdurma peşinde
REKLAM ALANI
10 Haziran 2023 00:01 | Son Güncellenme: 10 Haziran 2023 00:09
140
A+
A-

Genel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı taytılı ile Beykoz’da miting yapıp, kendisine metro hatırlatmasında bulunan vatandaşlara vapur ile İstinye’ye geçip oradan raylı sistemlere ulaşırsınız diye akıl veren Beykozlulara metroya taşımalı vapur sistemi ile ulaşırsınız tavsiyesinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu defada Beykoz’a ayrı bir kalite ve ayrı bir değer katacak olan Beykoz Millet Bahçesi projesini durdurma peşine düştü.  

İBB Meclisi’nde AK Parti ve MHP grubunun çoğunluk oyları ile alınan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun veto ettiği Beykoz Çayırı’nı, millet bahçesine dönüştüren “ısrar kararı”, İBB’nin itirazları sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi.

İPTAL EDİLEN BEYKOZ MİLLET BAHÇESİ PROJESİNDE NELER VARDI?
BEYKOZLULAR NELERDEN MAHRUM OLACAK
Çayırın etrafında yer alan olumsuzlukların giderileceği, nitelikli spor yapılabilecek imkânların doğayla ve çayırla bütünleşik olarak sunulacağı projede Beykoz Çayırı olduğu gibi korunacak ve etrafındaki boşlukların değerlendirilmesiyle yeşil alan 2,5 katına çıkarılacak.

PROJEDE NE YAPILACAK?

38 bin m² büyüklüğündeki Tarihi Beykoz Çayırı, etrafındaki olumsuzluklar sebebiyle uzun süredir vatandaşlar tarafından yeterince verimli kullanılamıyor. Projede öncelikle bu olumsuzlukların giderilmesi planlanıyor. Kamuya ait olan yerlerin tahliye edilip tekrar kamu kullanımına kazandırılmasıyla oluşacak alanlar değerlendirilecek ve Beykoz Çayırı Millet Bahçesi kapsamında ele alınacak.

Proje alanında Tarihi Beykoz Çayırı, araç trafiğinden arındırılmış çınar ağaçlarının olduğu yürüyüş yolu, atletizm sahası, koşu pisti, tenis kortu, yenilenmiş spor tesisi, Beykoz Millet Kıraathanesi, oturma alanları gibi nitelikli özellikler ve alanlar olacak. Tüm özellikleriyle birlikte Beykoz Çayırı Millet Bahçesi’nin büyüklüğü 104.600 m² olacak.

TARİHİ ÇAYIR AYNI ŞEKİLDE KALACAK

Projeye ismini de veren Tarihi Beykoz Çayırı’nda hiçbir değişiklik yapılmayacak. Mevcut çayır aynı şekilde kalacak. Etrafındaki olumsuzlukların giderilmesi ve kamu alanlarının geri alınmasıyla birlikte Tarihi Beykoz Çayırı’na komşu yeni yeşil alanlar oluşturulacak. Bu çalışmayla birlikte Tarihi Beykoz Çayırı ihya edilmiş olacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.